Tankt u E10 of E5?

Tankstations zijn vanaf 1-10-2019 wettelijk verplicht om E10-benzine te verkopen.

Maar waar moet u nu precies op letten bij het tanken van de E10 en de E5?

E10 (was Euro 95) en E5 (was Euro 98) zijn beide aangelengd met bio-ethanol, het getal 5 of 10 geeft het percentage ethanol aan. Natuurlijk wilt u graag aan het milieu denken, maar hoe zit dat dan precies… wat is Bio-ethanol en welke brandstof is geschikt voor mijn auto.

Wij leggen het graag uit:

Bio-ethanol is een alcohol dat gemaakt wordt door fermentatie uit suiker, maïs of tarwe. Door te besparen op fossiele brandstof wordt dit alternatief toegevoegd.

Maar pas op: Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen. Het kan motoronderdelen zoals pakkingen en afdichtingen aantasten die daar niet op berekend zijn.

Wilt u ‘op safe’ rijden dan kunt u nog steeds E5 gebruiken -ofde “oude” RON98 benzine – omdat daar minder ethanol in zit. Maar wilt u met uw auto echt minder CO2 uitstoten, dan kunt u kiezen voor de E10. Dit alternatief stoot gemiddeld 2% minder CO2 uit en dat is natuurlijk beter voor het milieu.

Wilt u checken of de nieuwe brandstof geschikt is voor uw auto?

Heeft u nog vragen over het gebruik van de ‘juiste’ benzine voor uw auto? Bel ons of kom langs in onze werkplaats, wij adviseren u graag!

Lees ook ons nieuwsitem over dit onderwerp!

benzine tanken

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

013 - 5041817 info@autoreijrink.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 013 - 5041817

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×