vervolg-paginaslider-Reijrink vervolg-paginaslider-Reijrink5-19 vervogslider_Yaris_voorzijde vervolg-paginaslider-Reijrink3 vervogslider_Prius_Prime_2017 vervolg-paginaslider-Reijrink2 vervolg-paginaslider-Reijrink4 vervogslider_Toyota2017_modellen

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

15 03 2018 1Gedurende de ontwikkelingsfase van nieuwe auto’s worden vele duizenden testkilometers afgelegd. Dat is belangrijk, interessant en vaak aangenaam werk. Behalve wanneer het onderstel moet worden beproefd op het weerstaan van grote hobbels en kuilen. Toyota zet daarvoor nu robots in.

 15 03 2018 2a

Het is een ware martelkamer die autofabrikanten voor hun nieuwe modellen inrichten. Voorbeeld: na een verblijf van een dag in een hittecel met een extreem hoge luchtvochtigheid, worden testauto’s door een bad met zout water gereden en vervolgens opnieuw in de cel geparkeerd. Doel: onderzoek naar roestvorming. Ander voorbeeld: urenlang plankgas over een kombaan razen. Voor onderzoekers en testpiloten van vlees en bloed zijn zulke taken nog wel te doen. Anders is het wanneer het onderstel aan de zwaarste tests moet worden blootgesteld.

15 03 2018 3

Bezwijken
Stel je een kilometer lange weg voor die is bezaaid met enorme hobbels en kuilen. Geen pretje om overheen te rijden. Toch moet dat, en met een flinke snelheid bovendien, wil je uitzoeken of de veerpoten, schokdempers, draagarmen, remmen, aandrijfassen en andere onderdelen er niet onder bezwijken. Zo’n test symboliseert een levenslang gebruik van de auto, maar dan in een heel korte tijdspanne. Het is op dit punt dat Toyota de mens ontheft van zijn taak en een robot achter het stuur zet. In Amerika zijn succesvolle proeven gedaan met de 2019-versie van de grote sedan Avalon (foto).

15 03 2018 4

Martelgang
Bij de onderstel-test is het niet zo belangrijk om de ervaringen van het rijden op te doen, zoals bijvoorbeeld de beoordeling van het comfort. Nee, hier moet de auto gewoon over het parcours worden gereden. Een prima taak voor een robot, die gestuurd door GPS-signalen feilloos de experimentele Toyota’s over het parcours stuurt. Na afloop, in de garage, gaan de technici kijken hoe het onderstel de martelgang heeft doorstaan. Een mooie taakverdeling. De inzet van een robot is trouwens eenvoudiger gezegd dan gedaan, want hij moet gas geven, schakelen, remmen en sturen - voor de mens simpel, voor hem een enorme opgave. Bijkomend voordeel van de tests: de robot rijdt zijn rondjes zo akelig nauwkeurig, dat de testresultaten van de verschillende ritten perfect onderling vergelijkbaar zijn. Een slimme toepassing van technologie.

 

Actueel

 • Zien en gezien worden

  05-12-2018

   

  De herfst en winter zorgen vaak voor regen, harde wind en slecht zicht! Een lage zon kan ook zorgen voor gevaarlijke situaties. Is de verlichting van

  ...

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk  

logoBCS

logo liggend 2 

vetos logo

 

 

 

 

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

auto reijrink

Julianastraat 53
Diessen

Tel: 013-5041817

info@autoreijrink.nl

Openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-facebook     icon twitter

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

 • Service hoog in het vaandel

 • Groot aanbod occasions

 • Persoonlijke service

 • Klant is koning

 • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.